Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z indyka lampart

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
wywar warzywny 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z indyka lampart

Filet z indyka pokroić w kawałki. Wymieszać dokładnie z przyprawami, wywarem i żelatyną. Odstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień przełożyć do szynkowaru i zamknąć. Szynkę parzyć w temp. 90 stopni przez 60 minut. Gdy wystygnie wyjąć z szynkowaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 28.12.2015 12:11
świetny przepis
Franciszek 28.12.2015 12:11
dobra szynka
mysza75 28.12.2015 12:03
pyszna wędlina
Wacław 28.12.2015 10:06
pyszne do kanapek
Konczi 28.12.2015 07:47
prezentuje się bardzo smacznie
gusia1000 27.12.2015 23:57
Smaczna wędlina.
norweska20 27.12.2015 23:31
smakowita propozycja
MałaMi89 27.12.2015 22:14
Z chęcią bym spróbowała, uwielbiam domową wędlinę!
gosia1988 27.12.2015 20:25
smaczna wędlina
JulkaTomeczek 27.12.2015 19:28
Pięknie wygląda
sliwka 27.12.2015 19:27
Smakowita;))
RenataZ-et 27.12.2015 19:22
bardzo fajny pomysł na domową szynkę
Anna169Hosz 27.12.2015 19:11
Taki " kociak" w domu to rarytas:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak