Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka koperkowa z ryżem i indykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 2 szklanki
marchew 1 mały kawałek
seler 1 mały kawałek
por (biała część) 1 mały kawałek
ryż ugotowany 3 łyżki
filet z indyka 1 mały kawałek
sok jabłkowy 1/2 szklanki
olej rzepakowy 1 łyżka
koperek 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka koperkowa z ryżem i indykiem

Do garnka wlewamy wode i sok jabłkowy. Dodajemy: marchewke, seler, por, mięso. Gotujemy do miękkości. Wyjmujemy dodajemy 1/3 wywaru, rozdrabniamy przy pomocy blendera. Dodajemy posiekany koperek, olej rzepakowy, ryż gotowany, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 29.12.2015 11:29
Muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak