Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 300 g
cebule 2 sztuki
pomidory 3 sztuki
pieczarki 5 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sos pieczeniowy 250 ml (użyłam domowego)
natka pietruszki 2 łyżki , posiekana
sól i pieprz
mąka kukurydziana 1 łyżka
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z warzywami

1.Szynkę umyć , oczyścić z błonek , pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać smalec , smażyć szynkę na rumiano.
2.Warzywa umyć. Pomidory sparzyć obrać ze skóry , pokroić wraz z papryką w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać posiekać drobno. Pieczarki obrać , pokroić w pół plasterki.
3.Do podsmażonego mięsa dodać warzywa , przesmażyć razem chwilę. Do gulaszu wlać sos pieczeniowy , 1/2 szklanki wody oraz wsypać natkę pietruszki. Doprawić wg. gustu. Dusić pod przykryciem 25-30 min.
4.Mąkę połączyć z paroma łyżkami sosu , przelać do garnka , wymieszać. Zostawić 2-3 min na gazie.
5.Gulasz podawać z dowolnymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 28.12.2015 13:40
Dziękuję :) Gulasz z tego przepisu wychodzi na prawdę pyszny :)
dollce 27.12.2015 20:58
Uwielbiam takie smaki :)
anka1988 27.12.2015 12:58
Pyszny gulasz, a ten sos obłędny!
Wacław 26.12.2015 19:17
moje smaki,pycha
Renata9 26.12.2015 16:10
Smaczny gulasz :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak