Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie koperkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pulpety

mięso mielone wieprzowe 500 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki

Sos

przyprawa do potraw Kucharek
ziele angielskie 3-4 kulki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5-6 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
koper świeży dużo
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie koperkowym

Mięso i cebulę zmielić. Dodać sól, pieprz, jajko i bułkę tartą. Wyrobić masę mięsną i uformować okrągłe pulpety. W garnku zagotować wodę z przyprawami (oprócz koperku) i na wrzącą wkładać pulpety. Zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut, następnie zaciągnąć sos mąką i doprowadzić do wrzenia. Na koniec wsypać posiekany koperek i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

A_Ka 26.12.2015 22:47
apetyczne pulpeciki
berys18 26.12.2015 20:12
smaczny obiad
RenataZ-et 26.12.2015 14:31
bardzo smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak