Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie ze śliwkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 sztuka
śliwki suszone 20 dag
cebula 2 sztuki
marchew 2 sztuki
por 1 sztuka
seler 1 sztuka
pietruszka korzeniowa 2 sztuki
ocet 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
jajko 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
groszek konserwowy 1/2 puszki
sól 2 łyżeczki
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie ze śliwkami

Karpia sprawiamy, kroimy w kawałki. Następnie gotujemy 2 litry wody, wrzucamy cebule, marchewki, seler, por, korzenie pietruszki oraz śliwki. Gotujemy wywar przez 20 minut. Odcedzamy a do wywaru wkładamy karpia, solimy i gotujemy przez 10 minut. Następnie ostrożenie wyjmujemy. Układamy na półmisku karpia. Do wywaru dodajemy żelatynę i rozpuszczamy ją. Pieprzymy, wlewamy ocet. Jajka gotujemy na twardo. Pomiędzy karpia układamy kawałki jajka, cytryny, groszek, śliwki i kawałki marchewki. Zalewamy wszystko tężejącą żelatyną. Chłodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 08.12.2015 12:59
pyszne jedzonko na talerzu
berys18 08.12.2015 11:02
pięknie się prezentuje
Damiano
Damiano 08.12.2015 08:25
pyszna rybka
Franciszek 08.12.2015 00:54
dobry przepis
sliwka 07.12.2015 22:00
Smakowity;))
Renataj 07.12.2015 21:24
Piękny, w sam raz na świąteczny stół:)
Joannasz3190 07.12.2015 20:49
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak