Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta tuńczykowa z korniszonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
masło 50 g
korniszony do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
żółtko jajek surowe

Porada

Tuńczyka należy wybrać dobrej jakości, w większych kawałkach - nie powinny to być wióry!

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta tuńczykowa z korniszonem

Otworzyć puszkę z tuńczykiem i odwrócić puszkę dnem do góry kładąc ją na sitku i zbierając wyciekający olej do miseczki. Pozostawić do dokładnego odcieknięcia.
Masło rozpuścić w mikrofalówce albo rondelku, pozostawić do przestygnięcia.
Korniszony posiekać i odcisnąć z nadmiaru marynaty.
Do wystudzonego masła dodać posiekane ogórki (pozostawić odrobinkę w kawałkach) i surowe żółtko - dokładnie wymieszać.
Osączonego tuńczyka przełożyć do elektrycznego rozdrabniacza, dodać sos maślany, trochę oleju rybnego z puszki, sporo pieprzu oraz nieco soli ziołowej do smaku - wszystko zmiksować na jednolitą masę. Dodać pozostawione posiekane korniszonki i wymieszać dokładnie. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 02.12.2015 11:12
Super pasta, idealna na kolację
gosia56 02.12.2015 09:55
bardzo lubię taką pastę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak