Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka panierowana w sezamie
Kroki postępowania
Podawać jako dodatek do drugiego dania z sałatką lub przekąskę.
brukselka | 400 g |
jaja | 2 szt |
ziarna sezamu | 1 szklanka |
mąka | 1/2 szklanki |
olej do smażenia | 1/2 szklanki |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1/2 łyżeczki |
przyprawa uniwersalna | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: