Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonym burakiem, rukolą i fetą

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sałatka

buraki czerwone 1 sztuka
rukola 80 gram
ser feta 80 gram
pomarańcza 1/2 sztuka
orzechy włoskie 30 gram

Dressing

olej rzepakowy 3 łyżka
ocet balsamiczny 1/2 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonym burakiem, rukolą i fetą

Buraka dokładnie wymyć i obrać ze skórki. Przekroić na pół i upiec do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzić i pokroić na cienkie plasterki. Na półmisku ułożyć rukolę, plastry buraków i pokrojoną na plastry pomarańczę. Sałatkę posypać serem feta i podprażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi. Składniki dressingu połączyć. Sałatkę polać dressingiem tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 26.07.2016 13:31
pysznie tutaj
Jagódka77 29.06.2016 18:35
na pewno pysznie smakuje
adelajda 02.06.2016 14:47
Bardzo lubię pieczone buraki... sałatka ma moje smaki
Alex_M 03.05.2016 15:19
fajna sałatka
Bernadeta1 08.03.2016 11:12
lubię sałatki z buraczkami, Twoje wygląda bardzo smacznie
KORAL 02.02.2016 09:18
Wspaniale wygląda i pewnie tak smakuje
Zofia12 11.01.2016 08:40
zastanawiam się czy kiełki albo jakieś pestki by tu pasowały?
kasia37 07.01.2016 22:53
cudowna- uwielbiam buraki- w weekend zrobię :)
martula799 01.12.2015 22:02
moje smaki :)
wwwiolka 30.11.2015 20:16
Bardzo fajny przepis.
Wiesława1 30.11.2015 20:12
świetne połaczenie
bietka 30.11.2015 19:44
smaczna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak