Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą owsianą w pomidorowym sosie.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sos

śmietana 18 proc 1/2 szkl
przecier pomidorowy 1/2 l
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz 1 szczypta

Nadzienie

mięso mielone 500 g
kasza 1/2 szkl
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Dodatki

kapusta biała 1 szt
woda

Porada

Liści nie wolno blanszować zbyt długo , bo potem się rozlecą , są bardzo delikatne.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą owsianą w pomidorowym sosie.

Kroki postępowania

1
Liście kapusty blanszujemy 2-3 minuty.
Krok 1 - Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą owsianą w pomidorowym sosie. foto
2
Kaszę gotujemy , mieszamy z mięsem i przyprawami , nadziewamy każdy liść .
Krok 2 - Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą owsianą w pomidorowym sosie. foto
3
Liście zwijamy z każdej strony.
Krok 3 - Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą owsianą w pomidorowym sosie. foto
4
Formujemy gołąbki.
Krok 4 - Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą owsianą w pomidorowym sosie. foto
5
Układamy je ciasno w garnku z wodą, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu.
Krok 5 - Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą owsianą w pomidorowym sosie. foto
6
Po ugotowaniu , wlewamy do gołąbków przecier.Mieszamy śmietanę z mąką , wlewamy do garnka , chwilę gotujemy, aby sos zgęstniał . Sos doprawiamy do smaku.
Krok 6 - Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą owsianą w pomidorowym sosie. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.01.2016 09:54
lubię gołąbki, ta wersja może być pyszna
anka1988 28.12.2015 21:56
jako fanka gołąbków, chętnie bym skosztowała ich pod taką postacią.
Szef Kuchni 1 04.12.2015 02:28
Polecam do tego książkę "365 obiadów na każdą kieszeń". http://9xa.pl/r/m6p365-obiadow-na-kazda-kieszen
Renataj 30.11.2015 20:42
Smakowity przepis:) Już od pewnego czasu do zawijania gołąbków używam kapusty włoskiej - zdecydowanie lepiej mi smakuje:)
gosia1988 30.11.2015 19:35
fajny przepis
MAR3STA 30.11.2015 18:56
pyszne gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak