Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z mięsem mielonym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

mięso mielone 50 dag
makaron 25 dag
cebula 2 szt
pomidory w puszce 1 szt
czosnek 4 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
olej

Sos beszamelowy

masło 30 g
mąka 2 łyżki
mleko 300 ml
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/3 łyżeczki
parmezan starty 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z mięsem mielonym

Makaron cannelloni w zależności od uznania można chwilkę podgotować ale nie koniecznie. Na oleju podsmażamy pokrojoną w piórka cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy mięso. Podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory oraz przyprawy. Farsz nakładamy łyżeczką do rurek, które w naczyniu układamy jedna obok drugiej.
Sos: roztopić masło, dodać mąkę i smażyć na umiarkowanym ogniu ciągle mieszając. Stopniowo dolewać mleka aż sos zgęstnieje i będzie gładki. Doprawić gałką muszkatołową i połową startego sera. Wymieszać i podgrzać aż ser się rozpuści.
Piekarnik nagrzać do temp. 180C. Makaron zalać sosem beszamelowym i posypać resztą starego parmezanu. Piec około 30 minut.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szef Kuchni 1 04.12.2015 02:27
Polecam do tego książkę "365 obiadów na każdą kieszeń". http://9xa.pl/r/m6p365-obiadow-na-kazda-kieszen
ewasylwia 30.11.2015 18:03
Bardzo lubię taki makaron w tej wersji
norweska20 30.11.2015 17:47
LUBIĘ TA PROPOZYCJĘ
Joannasz3190 30.11.2015 15:49
Pyszności :)
halina17 30.11.2015 15:24
dobre : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak