Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY DROBIOWE ZE SZPINAKIEM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 120 g
jajko 1 szt
otręby pszenne 1 łyzka
szpinak świeży 1 szkl
mąka 1 łyzka
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
oliwa 3 łyzki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY DROBIOWE ZE SZPINAKIEM

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Do blendera wrzucamy pokrojone mięso, dodajemy szpinak oraz pozostałe składniki ( jajko, otręby, posiekaną cebulę, czosnek, mąkę, oliwę z oliwek oraz przyprawy ) – wszystko razem ze sobą miksujemy, ostawiamy na ok. 15 minut do lodówki.

Masa nie musi być całkiem gładka!

Po tym czasie na nieprzywierającej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju kokosowego ( albo oliwy ) i smażymy niewielkie placuszki po kilka minut z każdej strony ) aż mięso nie będzie surowe ).

Świetnym dodatkiem jest np. porcja ryżu!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 22.01.2016 10:55
Ciekawa propozycja, takich jeszcze nie jadłam.
wwwiolka 17.12.2015 21:01
Bardzo fajny przepis.
jagoda5913 17.12.2015 11:48
dobry pomysł
Jadwiga/Jaga85 16.12.2015 20:08
Pyszny obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak