Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z warzywami i kiełbasą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza pęczak 1 szklanka
por (biała część) 1 szt
papryka czerwona 1 szt
czosnek 4 ząbki
masło klarowane 2 łyżki
pieprz
sól
kiełbasa wiejska 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z warzywami i kiełbasą

Kaszę pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy. Poramy myjemy i kroimy w plasterki. Paprykę czerwoną myjemy usuwamy pestki i biała błonkę . Kroimy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni na maśle podsmażamy paprykę i pora. Dodajemy pokrojona kiełbasę. Mieszamy. Dodajemy wcześniej ugotowaną kaszę. Mieszamy. doprawiamy solą , pieprzem i świeżo wyciśniętym czosnkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.08.2016 16:17
Bardzo mi smakuje pęczak
marzut 17.12.2015 15:38
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak