Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 250 g
marchewka 1 szt.
jabłko 1 szt.
cebula 1 mała szt.
koper świeży mały pęczek
Pieprz czarny Prymat w młynku
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Klasyka polskich surówek obiadowych - kiszona kapusta, która doskonale łączy się z daniami mięsnymi, poprawia trawienie i świetnie smakuje :)

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę kiszoną odsączyć z nadmiaru soku i posiekać. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulkę pokroić w małą kostkę, a koperek posiekać. Do pokrojonych składników dodać olej rzepakowy, doprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i gotowe!

Życzę smacznego! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 16.12.2015 15:36
pyszne i zdrowe :)
Malinka 15.12.2015 20:45
Taka smaczna, a tak dawno nie jadłam... :)
Lis 15.12.2015 20:35
Zawsze smakowita:)
bertpvd 15.12.2015 18:24
klasycznie i smacznie !
mikrusiak 15.12.2015 18:22
coś co lubię :) pychota :)
Motorek 15.12.2015 17:09
fajna surówka
agaK. 15.12.2015 14:09
Właśnie dzisiaj mam do obiadu:)
sliwka 15.12.2015 13:07
Uwielbiam;)))
Aleksandra/Olcia 15.12.2015 12:56
robię taką samą,dodaję jeszcze sok z cytryny i łyżeczkę cukru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak