Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skrzydła po diabelsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 12 sztuk
keczup pikantny 1 szklanka
olej 2 łyzki
miód 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
sos sojowy 1 łyżka
chili 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: skrzydła po diabelsku

skrzydełka przeciąć w stawach na połowę i zasolić składniki marynaty wymieszać i zalać nią skrzydełka i odstawić na 12 godzin najlepiej na noc do lodówki po wyjęciu z zalewy skrzydełka ułożyć na blasze lub naczyniu żaroodpornym zalać marynatą i przykryć folią aluminiową piec w piekarniku 220stopni aż mięso zmięknie potem zdjąć folię i tak długo piec aż cały płyn zmieni się w gęsty sos czasochłonne ale smaczne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 28.11.2010 21:11
ta potrawa jest super
Agnieszka172 19.11.2010 17:10
diabelsko ostry:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak