Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cukinią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukinia 1 średnia sztuka
olej rzepakowy 1 łyżka
ząbek czosnku 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cukinią

Cukinię myjemy, kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cukinię i podsmażamy ok 2 minuty.
Jajka roztrzepuję w miseczce z przyprawami i marynowanym czosnkiem.
Do podsmażonej cukinii wlewam masę jajeczną. Smażę całość na niewielkim ogniu od czasu do czasu mieszając aż jajka się zetną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 15.12.2015 00:46
Szybko i smacznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak