Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni piżmowej

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Ciekawy przepis na zupę z dyni piżmowej. Doskonale smakuje w połączeniu z pestkami słonecznika.

Składniki:

dynia 500 gram piżmow
marchew 3 szt
ziemniaki 2 szt
bulion 1 l
cynamon 0,5 łyżeczki
chilli 1 szt
imbir 0,5 łyżeczki
curry 0,5 łyżeczki
olej kokosowy 1 łyżka
cebula 1 szt
ząbki czosnku 3 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni piżmowej

1. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej i podsmażyć przez około 5 min warzywa aż do zarumienienia.

2. Zalać bulionem, dodać chilli, imbir i cynamon. Zupę gotować przez ok. pół godziny, do miękkości warzyw. Lekko przestudzić

3. Za pomocą blendera rozdrobnić warzywa. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 14.12.2015 09:36
smaczna zupka
jagoda5913 14.12.2015 00:09
pyszna zupka
Łukasz15 13.12.2015 23:12
Musi być pyszna
wwwiolka 13.12.2015 20:59
Bardzo ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak