Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki na rosole

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wieprzowe 1,5 kg
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
cebula 2 szt
udka kurczaka 2 szt
pieprz
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki na rosole

Żołądek wieprzowy dokładnie wyczyścić, wypłukać, zalać wodą, zagotować i odcedzić. Czynność powtarzać 4 do 5 razy do czasu aż zniknie nieprzyjemny zapach. Udka kurczaka zalać wodą, ok. 2 litry dodać włoszczyznę i ugotować rosół. Flaki obgotowane pokroić na paski , zalać rosołem i gotować ok 45 minut. Mięso z udek obrać, pokroić na paski i dodać do flaków. Włoszczyznę z rosołu zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do flaków. Dodać przyprawę do flaków, sól, pieprz i pod koniec gotowania majeranek. Smacznego ;))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.08.2016 18:26
Bardzo lubie
adelajda 01.01.2016 19:28
Jak dawno nie jadłam ...
agnieszka214 13.12.2015 20:19
Bardzo lubię flaczki mniam
gosia56 13.12.2015 19:38
to ulubione mojego mąża
Bernadeta1 13.12.2015 17:45
Dawno nie jadłam a lubię
halina17 13.12.2015 13:45
Bardzo lubię flaki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak