Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukoli, tuńczyka i awokado

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
rukola 2 garście
tuńczyk kawałki w oleju 0,5 puszki
awokado 0,5 sztuki
pomidorki koktajlowe ok 10-12 sztuk
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat świeżo mielona
oliwa do polania
sok z cytryny

Porada

Idealna na lekką kolacje, czy lunch.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukoli, tuńczyka i awokado

Rukolę myjemy i dokładnie osuszamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i przekrawamy na ćwiartki. Tuńczyka odsączamy z sosu własnego. Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrawamy na połowę. Awokado, obieramy, kroimy w plasterki (paseczki) i delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny.
Na talerzu rozkładamy warstwę rukoli. Następnie nakładamy pozostałe przygotowane składniki. Całość spryskujemy oliwą z oliwek i oprószamy przyprawami. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.12.2015 02:35
Dobra taka.
jagoda5913 13.12.2015 13:26
Pięknie wygląda
Motorek 13.12.2015 11:00
wygląda ekstra
dollce 13.12.2015 08:57
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak