Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z warzywami z mrożonek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
cebula 2 szt
mrożona fasolka szparagowa 1 szkl
groszek mrożony 3/4 szkl
kalafior 1/2 paczki
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z warzywami z mrożonek

Cebule pokroić drobno i zeszklić. Mięso pokroić w kostkę , obsypać przyprawami i dodać do cebuli. Obsmażyć, zalać wrzątkiem i dodać mrożonki, najpierw fasolkę, a potem groszek i kalafior. Dusić pod przykryciem 10-15 minut. Doprawić do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki wody i dodać do sosu, zagotować. Podawać np. z kaszą jęczmienną. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak