Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy a'la gołąbki
Kroki postępowania
Dodać odcedzoną kapustę oraz ugotowany ryż.
Dokładnie wymieszać.
Na gorącym oleju kulki obsmażyć z każdej strony.
Pod przykryciem dusić przez 30 minut.
Podawać na gorąco.
ryż | 1/2 szklanki |
grysik | 1 szklanka |
kapusta biała | 20 dkg |
mięso mielone wieprzowe | 25 dkg |
cebula | 1 sztuka |
sól | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
olej do smażenia | 6 łyżek |
sok pomidorowy | 1/2 szklanki |
mleko kokosowe | 1/2 szklanki |
Koperek suszony Prymat | 1 łyzka |
przyprawa do potraw Kucharek | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: