Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis Dnia V: Śledź z granatem i curry, odc. 72

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 sztuki
śliwki suszone 5 sztuk
granat 1
Kminek cały Prymat
Kolendra cała Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
olej lniany
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis Dnia V: Śledź z granatem i curry, odc. 72

Kroki postępowania

1
Do moździerza wsypujemy kolendrę i kminek, rozcieramy. W garnku podgrzewamy olej (słonecznikowy lub rzepakowy). Dosypujemy do oleju curry.
Krok 1 - Przepis Dnia V: Śledź z granatem i curry, odc. 72 foto
2
Śledzie kroimy w małe kawałki. Rozkrajamy granat na pół, wsypujemy ziarenka do śledzia. Kroimy drobno śliwki.
Krok 2 - Przepis Dnia V: Śledź z granatem i curry, odc. 72 foto
3
Zdejmujemy garnek z olejem z curry z ognia, jak nieco przestygnie dodajemy olej lniany oraz chili pieprz cayenne. Dodajemy zioła z moździerza.
Krok 3 - Przepis Dnia V: Śledź z granatem i curry, odc. 72 foto
4
Wlewamy oleje z przyprawami do śledzi, mieszamy, odstawiamy na 12h do lodówki.
Krok 4 - Przepis Dnia V: Śledź z granatem i curry, odc. 72 foto
5
Po wyjęciu z lodówki, ozdabiamy ziarenkami z granatu, śliwkami suszonymi i świeżą natką.
Krok 5 - Przepis Dnia V: Śledź z granatem i curry, odc. 72 foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak