Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z bitą śietaną i galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny 1 szt
biszkopt ciemny 2 szt
śmietana kremówka 0,5 litra
fix do śmietany 2 szt
cukier puder do smaku
galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
polewa czekoladowa do dekoracji
płatki migdałowe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z bitą śietaną i galaretką

Galaretki przygotować osobno według przepisu na opakowaniu gdy stężeją pokroić w kostkę. Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem i śmietan fixami a następnie wymieszać z galaretkami. Na ciemny biszkopt wyłożyć połowę bitej śmietany i nakryć jasnym ciastem. Na jasne ciasto wyłożyć pozostałą śmietanę a następnie przykryć ciemnym ciastem. Polać polewą i posypać płatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 09.12.2015 16:51
Smakowicie wygląda
Megg 09.12.2015 16:46
wspaniałe ciasto
Janina 09.12.2015 16:07
Moje smaki;))
mirosława4 09.12.2015 14:53
smaczniutkie
Agnieszka-87-25 09.12.2015 14:52
super ciasto
Benita 09.12.2015 14:19
wygląda smacznie
gusia1000 09.12.2015 14:05
Fajnie się prezentuje.
pestka 09.12.2015 10:18
pyszny deser
Ewelina1991 09.12.2015 09:06
fajne ciacho
sliwka 09.12.2015 08:56
Smakowite;))
Krystyna32 09.12.2015 08:36
bardzo apetyczne
Motorek 09.12.2015 08:35
fajne ciasto
Babeczka35 09.12.2015 08:05
Fajne ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak