Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem i serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz

szpinak 300g
ser biały 200g
cebula 1szt
czosnek 2ząbki
masło 1łyżka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól
pieprz

ciasto naleśnikowe

jajko 6szt
mleko szklanka
woda gazowana szklanka
mąka 2szkl
sól szczypta
olej pól szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem i serem

Szpinak rozmrozić.
Pokroić drobno cebulę i czosnek
Zeszklić na maśle cebulę, dodać czosnek i szpinak. Dusić kilka minut, przyprawiając kucharkiem. Odstawić do przestudzenia
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Ciasto powinno mieć konsystencję średnio gęstej śmietany.
Na rozgrzanej patelni do smażenia naleśników usmażyć naleśniki
W misce rozetrzeć widelcem ser, dodać szpinak, dokładnie wymieszać i przyprawić farsz do smaku, solą i pieprzem
Naleśniki smarować farszem i zwijać w rulony.
Gotowe naleśniki podajemy ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 07.12.2015 19:03
Dobre naleśniki.
Anna169Hosz 07.12.2015 19:00
Bardzo lubię.
Ania321 07.12.2015 18:58
pyszne naleśniki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak