Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki marynowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pieczarki drobne 1 kg
sól 1 łyżeczka
marchew 3 sztuki
cebula biała 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 10 sztuk
ziele angielskie 10 ziaren
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka

Zalewa

woda 600 ml
ocet 10 % 250 ml
sól 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki marynowane

Pieczarki oczyszczamy i myjemy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy sól i gotujemy ok. 5 minut od czasu zagotowania.
Obrane marchewki kroimy w plasterki, a cebulę w pół plastry.
Składniki zalewy zagotowujemy.
Obgotowane pieczarki umieszczamy w słoikach razem z cebulą, marchewką, zielem angielskim, liśćmi laurowymi i gorczycą.
Zalewamy jeszcze gorącą zalewą, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak