Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa lasagne
Kroki postępowania
Płaty lasagne ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 3 łyżek oleju.
lasagne | 15 płatów |
filet z kurczaka | 350 g |
ser feta | 270 g |
cebula | 2 sztuki |
czosnek | 4 ząbki |
tartego żółtego sera | 100 g |
sól | |
pieprz | |
klarowane masło | |
olej | |
mrożony szpinak | 600 g |
masło | 2 łyżki |
mąka pszenna | 2 płaskie łyżki |
mleko 2% | 1 szklanka |
żółtko jajek | 1 |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | szczypta |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: