Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica rybna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
marchew
seler naciowy 1 łodyga
szprotki w sosie pomidorowym 1/2 op
kapusta pekińska 1 liść
sól
pieprz
chili
zioła
kurkuma
olej kokosowy

Porada

Pożywna jajecznica z dodatkiem warzyw oraz rybek - ja wykorzystałam szprotki w sosie pomidorowym - bardzo ciekawy smak - polecam !

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica rybna

Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Selera siekamy drobno.
kapustę pekińska drobno siekamy.
Dymke drobno siekamy i szklimy na rozpuszczonym na patelni oleju kokosowym.
Dodajemy selera i marchewke i podsmażamy 2 minuty, dodajemy kapustę.
Jajka roztrzepujemy w misce z rozdrobnionymi szprotakmi razem z sosem pomidorowym oraz z ziołami i przyprawami - wylewamy na patelnię.
Smażymy mieszając aż jajecznica się zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 24.02.2016 20:39
wygląda smakowicie, ciekawa jestem smaku ;)
dorota20w 19.11.2015 17:54
dziękuję :)
Pani Domu 19.11.2015 14:02
takiej jeszcze nie jadam, ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak