Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna surówka ze szpinakiem i rzeżuchą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek gruntowy 1
kapusta biała 1
rzodkiewki pęczek
szczypior 1 pęczek
rzeżucha 1 pęczek
liście szpinaku 1 pęczek
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna surówka ze szpinakiem i rzeżuchą

Kroki postępowania

1
rzeżuchę, szpinak i rzodkiewki myjemy pod bieżącą wodą. Kapustę drobno siekamy
Krok 1 - Wiosenna surówka ze szpinakiem i rzeżuchą foto
2
Do posiekanej kapusty dodajemy rzodkiewki pokrojone w talarki oraz grubo posiekany szpinak
Krok 2 - Wiosenna surówka ze szpinakiem i rzeżuchą foto
3
następnie siekamy rzeżuchę ogrodową oraz szczypior z cebuli
Krok 3 - Wiosenna surówka ze szpinakiem i rzeżuchą foto
4
Gdy mamy już pokrojone wszystkie warzywa, to całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym, dodajemy nieco oliwy i dokładnie mieszamy
Krok 4 - Wiosenna surówka ze szpinakiem i rzeżuchą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 18.11.2015 15:08
zdrowa i bardzo smaczna surówka
Ola1984 18.11.2015 11:45
Uwielbiam takie surówki :)
Madzai 18.11.2015 09:53
Jak zielono :)
Bernadeta1 17.11.2015 22:22
bardzo a[apetycznie wygląda
Konczi 17.11.2015 16:32
wygląda bardzo apetycznie
Beatris 17.11.2015 14:40
Pyszny dodatek do obiadu:)
ilka01 17.11.2015 14:09
super pomysł
Malinka 17.11.2015 13:59
Chętnie bym zjadła jesienną porą wiosenną surówkę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak