Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe w sosie koperkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 3
olej do smażenia
sól i pieprz
koperek 1-2 pęczki
śmietana 18 proc 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat
mąka 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe w sosie koperkowym

Filety z kurczaka delikatnie rozbij. Koperek posiekaj.
Mięso natrzyj solą,czosnkiem i połową koperku.Z mięsa uformuj roladki i zepnij wykałaczką.
Roladki podsmażaj na odrobinie oleju do momentu aż się zarumienią. Po czym dodaj ok. 1/2 szklanki wody,zmniejsz ogień i duś przez ok. 15 minut.
Z roladek wyjmij wykałaczki.
Śmietanę wymieszaj dokładnie z mąką i odrobiną wody. Wlej do garnka ,w którym gotowały się roladki. Do sosu dodaj pozostały koperek i dopraw do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 17.11.2015 16:18
wyborne danie
Justi2401 17.11.2015 13:36
Wspaniały obiad :)
mileneczka5 17.11.2015 12:55
smaczne roladki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak