Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 30 dag
kalarepka młoda 2 szt
pomidorki koktajlowe 20 dag
cukinia żółta 1 szt
cukinia 1 szt ( zielona)
oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet winny do smaku

Porada

Fasolka szparagowa z kalarepką, cukinią i pomidorkami to rewelacyjny dodatek do dania z mięsem.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami

Kroki postępowania

1
Kalarepkę obrać i pokroić w słupki. Fasolkę szparagową oczyścić, umyć i razem z kalarepką ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, osączyć.
Krok 1 - Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami  foto
2
Młode cukinie razem ze skórką pokroić w słupki, podsmażyć na łyżce rozgrzanej oliwy.
Krok 2 - Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami  foto
3
Następnie dodać łyżkę masła, umyte pomidorki koktajlowe, smażyć przez kilka minut.
Krok 3 - Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami  foto
4
Połączyć z osączoną fasolką, doprawić do smaku solą, pieprzem i octem winnym, podgrzać.
Krok 4 - Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 01.06.2017 16:10
Smaczna propozycja :)
bertpvd 17.11.2015 09:36
Super przepis !
Wafelek2601 17.11.2015 08:33
Bardzo dobra
w mojej kuchni 17.11.2015 08:07
moje smaki w tym daniu
olkaaa 17.11.2015 07:32
ładnie wygląda
jagoda5913 17.11.2015 00:09
pięnka i kolorowa
Iwusia 16.11.2015 23:44
podoba mi się ta miseczka witamin
norweska20 16.11.2015 23:41
kolorowo i zdrowo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak