Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec z masą krówkową
Białka oddzielić od żółtek i ubić ,dodać cukier i ubijać dalej. Żółtka dołożyć i ubijać na wolnych obrotach. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce ,delikatnie mieszając . Wyłożyć na blaszce natłuszczonej i posypanej bułką tartą . Piec w 180 stopni do suchego patyczka.
Masa:
Śmietanę ubijać na sztywną masę ,dodać żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie i wystudzoną ,na końcu dodać fix do śmietany i ubijać.
Masa krówkowa:
Krówki roztopić ,dodać masło i śmietanę ,wymieszać ,wystudzić.
Na biszkopt smarować masę ze śmietaną ,wyłożyć warstwę ciastek i posmarować masą krówkową ,następnie warstwę ciastek i masę ze śmietany. Po wierzchu udekorować wiórkami z czekolady.