Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik z masą serową
Kroki postępowania
Składniki na ciasto miksujemy razem. Dzielimy na 3 równe części i wykładamy do 3 jednakowych blach o wymiarach 32 x 24 cm. Pieczemy każde ciasto osobno w temperaturze 200 stopni po 15 minut. Studzimy.
Masa serowa:
Margarynę rozpuszczamy dodajemy do niej ser, ciągle mieszając. Kolejno dodajemy jajka, cukier, wsypujemy budyń wymieszany z mąką ziemniaczaną. Całą masę gotujemy chwilę razem, aż trochę zgęstnieje. Pamiętamy, by cały czas mieszać masę.
Jeszcze ciepłą masa przekładamy placki miodowe. 2 łyżki masy zostawiamy, by posmarować wierzch. Posypujemy np. wiórkami kokosowymi lub startą czekoladą.
Schładzamy ciasto około 10 h. Najlepsze na drugi dzień.