Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z pęczakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 10 dag
wywar mięsny 2 litry
grzyby suszone 1/3 szklanki
ziemniaki 25 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
tłuszcz 1 łyżka
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z pęczakiem

Wykonanie:
Grzyby dobrze opłukać, namoczyć na noc i ugotować do miękkości. Kaszę zalać wywarem i gotować z dodatkiem soli. Pod koniec gotowania kaszy , wrzucić pokrojone ziemniaki, przyprawić i ugotować do miękkości. Następnie połączyć z grzybami (razem z wywarem), przysmażoną cebulą i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 08.11.2015 16:07
smaczna zupa
w mojej kuchni 08.11.2015 12:09
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak