Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z fasolka szparagową

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
ser żółty 4 plastry
żółta fasolka szparagowa 15 dag
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Porada

4 porcje

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z fasolka szparagową


2.

Fasolkę umyć , oczyścic z końcówek i wrzucic do osolonej ,gotującej się wody na około 15 minut. Plastry schabu delikatnie rozbić , oprószyć z obu stron solą i pieprzem . Na każdy plaster schabu ułozyc ser żółty i po kilka strąków ugotowanej fasoli. Zawijac , ewentualnie spiąć wykałaczką. Roladki obtaczac w roztrzepanym jajku a nastepnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.Podawac z ziemniakami i ulubioną surówką.Smacznago

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 24.11.2015 22:05
kolorowo i smacznie
anemon 08.11.2015 10:39
Apetyczne połączenie.
Ewelina1991 08.11.2015 09:56
ciekawe połączenie ;-)
Wafelek2601 08.11.2015 09:37
Ciekawy pomysł
pestka 08.11.2015 08:28
świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak