Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron orecchiette ze szpinakiem, jajkiem i mozzarellą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron orecchiette 500 g
mozzarella w kulce 100 g
szpinak baby 500 g
jajko ugotowane na twardo 2-3 szt.
masło 50 g
oliwa 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
płatki suszonych pomidorów do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron orecchiette ze szpinakiem, jajkiem i mozzarellą

Kroki postępowania

1
Szpinak opłukać i dokładnie osączyć, przełożyć na patelnię, posolić i nakryć pokrywką na chwilę, aż szpinak władzy się i znacznie zmniejszy objętość.
Krok 1 - Makaron orecchiette ze szpinakiem, jajkiem i mozzarellą foto
2
Kiedy szpinak opadnie na dno patelni dodać masło i wymieszać.
Krok 2 - Makaron orecchiette ze szpinakiem, jajkiem i mozzarellą foto
3
Do szpinaku dodać dokładnie odcedzony makaron al dente i wymieszać podsypując całość grubo utartą mozzarellą oraz pieprzem.
Krok 3 - Makaron orecchiette ze szpinakiem, jajkiem i mozzarellą foto
4
Nałożyć na talerze, skropic oliwą i posypać grubo utartym jajkiem na twardo.
Krok 4 - Makaron orecchiette ze szpinakiem, jajkiem i mozzarellą foto
5
Przed podaniem posypać płatkami liofilizowanych pomidorów.
Krok 5 - Makaron orecchiette ze szpinakiem, jajkiem i mozzarellą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 07.11.2015 14:59
Znakomite danie
Motorek 07.11.2015 14:41
Bardzo dobre
Wafelek2601 07.11.2015 14:06
Dla mnie super
olkaaa 07.11.2015 12:39
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak