Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1\2 głowki
marchew 1 sztuka
kukurydza w puszce 4-5 łyżek
por (biała część) 1\2
majonez tradycyjny 1 łyzka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
cukier szczypta

Porada

jesli chcemy by surówka była bardziej kremowa-dodajmy więcej majonezu.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę i marchewkę zetrzeć na tarce o wiekszych oczkach. Pora drobno pokroić I razem z kukurydzą dodac do składników . Majonez, chrzan i przyprawy dokładnie wymieszać z warzywami. Surówkę odstawić do lodówki na kwadrans by smaki sie przegryzły. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak