Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowiec waniliowy z kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki

mąka pszenna 5 szklanek
cukier kryształ 1 szklanka
cukier waniliowy 2 opakowania
jajko 5 sztuk
olej 1 szklanka
mleko 1 szklanka
drożdże 10 dag
sól szczypta

kruszonka

margaryna 1\4 kostki
cukier 1\3 szklanki
mąka pszenna 1\2 szklanki
cukier waniliowy z prawdziwą wanilią

Porada

blacha 25 na 36.

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowiec waniliowy z kruszonką

Na dno miski wsypujemy wszystkie składniki w kolejności podanej wyzej , nie wyrabiamy tylko przykrywamy ściereczką i odstawiamy na noc w ciepłe miejsce. Potem ciasto wyrabiamy mikserem az powstanie masa i wykładamy na wyłożona papierem blache.Przykrywamy ściereczka i odstawiamy do wyrośnięcia Skladniki na kruszonkę łączymy ze sobą , zagniatamy i kruszymy na wyrosnietym cieście a nastepnie pieczemy w 180 stopniach ok. 40 min. Po tym czasie, zmniejszamy temp. do 150 stopni i z ostawiamy jeszcze na ok. 10 minut w uchylonym piekarniku. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.11.2015 11:47
fajne ciasto
anemon 13.11.2015 11:06
Wspaniale puszysta jest ta Twoja drożdżówka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak