Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wolska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 2 litry
grzyby suszone 1/3 szklanki
makaron świderki 10 dag
soczewica 20 dag
cebula biała 1 szt
tłuszcz 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wolska

Wykonanie:
Soczewicę namoczyć , po czym ugotować do miękkości. Grzyby dokładnie opłukać, ugotować i pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu, połączyć z gorącym wywarem razem z zasmażką zrobioną z mąki. Dodać soczewicę, grzyby, zagotować, zaciągnąć śmietaną, posypać natka pietruszki i podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak