Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majerankowa wątróbka z jabłkiem i młodą cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dag
cebula 2 sztuki
jabłka 2 sztuki, winne
cukier szczypta
mąka 3 łyzki
majeranek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Porada

watróbek solimy na samym koncu duszenia.

Przepis i sposób przygotowania na: Majerankowa wątróbka z jabłkiem i młodą cebulką

Wątróbkę dokładnie myjemy obieramy z wszystkich błon, żyłek. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Do pojemnika wsypujemy mąkę oraz majeranek , mieszamy składniki i panierujemy , obtaczamy w niej watróbke. .Smażymy.Pod koniec dodajemy pokrojoną w piórka cebulę Gdy cebula się zeszkli ,dodajemy jabłko pokrojone w ćwiartki.Całośc chwilę dusimy i doprawiamy sola, majerankiem i papryką.Podajemy np z młodymi ziemniakami.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 12.11.2015 20:23
jak dawno nie jadłam :)
Wafelek2601 12.11.2015 19:45
Bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak