Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki z wędzonym łososiem i jajkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywo 2-3 kromki
masło 2 łyżeczki
jajko ugotowane na twardo duże
łosoś wędzony sałatkowy
sok z cytryny do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
koperek
płatki suszonych pomidorów

Porada

Na wierzchu kanapek można zrobić niewielkie kleksiki z dobrego majonezu albo łagodnego kremu chrzanowego. Dodatkowo przybrałam swoje kanapki młodymi listkami selera naciowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z wędzonym łososiem i jajkiem

Łososia rozdzielić widelcem na kawałki i skropić świeżym sokiem z cytryny.
Kromki pieczywa posmarować miękkim masłem i obłożyć kawałkami łososia.
Jajko na twardo obrać i pokroić w plasterki - ułożyć na kanalikach.
Posypać odrobiną soli czosnkowe, pieprzem, koperkiem i płatkami liofilizowanych pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.11.2015 07:19
a ja lubię posmak świezego masełka na takich kanapkach, ale kupuję masło z kwaśnego mleka (serwatkowe) bo osobiście od dzieciństwa wolę jego smak, niz masła ze słodkiego mleka :) no i moje ulubione ma nieco mniej tłuszczu ;)
jagoda5913 12.11.2015 21:06
też takie robię ale bez masła
adelajda 12.11.2015 15:53
Łososia uwielbiam :)
Habibi 12.11.2015 15:14
moją również ;)
agaK. 12.11.2015 14:54
Z moją ulubioną rybką:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak