Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki marchewkowe z serem i natką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4 sztuki
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 3\4 szklanki
ser żółty 10 dag
natka pietruszki posiekana pół pęczka
sól szczypta
pieprz
oliwa 2 łyzki
Przyprawa curry orientalna Prymat szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: placki marchewkowe z serem i natką

Marchew umyc , obrac zetrzeć na tarce o dużych oczkach Do startej marchewki dodać jajka, starty na dużych oczkach ser, olej, posiekana natkę, make oraz przyprawy . Nabierać łyzką porcje , formowac kotleciki i smażyć na patelni z obu stron na złocisty kolor. Tuz przed podaniem mozna udekorować keksem z jogurtu naturalnego, smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 11.11.2015 21:50
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak