Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszak bez pieczenia

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 15 sztuk
herbatniki 18 sztuk
kasza manna 1 szklanka
mleko 0,75 litra
margaryna 200 gram
żółtko jajek 3 sztuki
cukier puder 200 gram
kakao 1 łyżeczka
galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka
brzoskwinie 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszak bez pieczenia

Kaszę gotuję na mleku a potem studzę. Margarynę ucieram z cukrem pudrem i dodaję po jednym żółtku. Do masy dodaję całkiem przestudzoną kaszę i dalej ucieram aż powstanie gładka masa. Masę dzielę na 2 części , Do jednej dodaję kakao.
Formę na ciasto wykładam papierem do pieczenia a na spód kładę biszkopty. Na biszkoptach układam pierwszą warstwę kremu grysikowego, na kremie układam herbatniki czekoladowe. Na herbatnikach układam ciemną masę i przykrywam ją kolejnymi herbatnikami. Galaretkę rozrabiam w gorącej wodzie, studzę i tężejącą łączę ze zmiksowanymi brzoskwiniami, wylewam wszystko na herbatniki i wstawiam do lodówki na co najmniej 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak