Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z pate z wątróbek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
alkohol 1 kieliszek
rukola
korniszony
żurawina
bagietka
masło
cebula 1 szt
czosnek 1-2 ząbki
przyprawy
posiekane listki tymianku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z pate z wątróbek

Wątróbkę oczyszczamy i smażymy na maśle ( bez soli! na dużym ogniu) na kolor brązowy z dwóch stron, pod koniec smażenia dodajemy alkohol , cebulę i czosnek szklimy osobno na maśle. Po wystygnięciu miksujemy wątróbkę, czosnek , cebulę na gładka masę – podlewając ewentualnie wodą jeśli masa będzie bardzo gęsta. Dodajemy świeży tymianek. Bagietkę kroimy w kromeczki i opiekamy z obu stron. Na tak upieczone kromki nakładamy grubą warstwę pate, korniszona i żurawinę lub borówkę. Przygotowane kanapki układamy na rukoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak