Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowe placuszki z bananem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 450 gram
jajko 4
cukier wanilinowy 2 opakowania
mąka 100 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
banan 2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowe placuszki z bananem

Twaróg przełóż do miseczki.
Żółtka oddziel od białek i dodaj do twarogu wraz z cukrem wanilinowym.
Dokładnie zmiksuj.
Do twarogu dodaj mąkę oraz proszek do pieczenia,wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do twarogu,wymieszaj.
Banany obierz i drobno pokrój,dodaj do masy twarogowej i przemieszaj.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i łyżką kładź masę twarogową. Placuszki smaż z obu stron na złoty kolor. Gotowe osącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 10.11.2015 19:52
Fajne placuszki
Bernadeta1 10.11.2015 18:14
bardzo smaczne placuszki
Ola1young 10.11.2015 15:23
moje smaki,lubię takie placuszki :)
Ola1984 10.11.2015 14:49
Bardzo fajne placuszki. Idealne dla dzieci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak