Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z bakaliami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 125 g
cukier 140 g
sok z pomarańczy 1 łyzeczka
jajko 1 roztrzepane
mleko 3 łyzki
mąka pszenna 1, 5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki garść
czekolada deserowa 100g

Porada

wychodzi około 20 ciasteczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z bakaliami

Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę . Dodać cukier wanilinowy i aromat, następnie stopniowo dodawać roztrzepane jajko i mleko. Ucierając dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Dorzucić czekoladę pokrojoną w drobne kosteczki oraz rodzynki połączyć z ciastem, uważając żeby się nie ogrzało. Formować kulki i układać w niewielkich odstepach na przygotowanej blasze wyłozonej foli aluminiową i je lekko spłaszczyć. Piec ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni, do uzyskania złotego koloru. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 10.11.2015 14:13
Super wyglądają, pycha
IZABELA29 10.11.2015 10:14
pyszne cisteczka
Motorek 10.11.2015 09:26
bardzo dobre ciacha
misia123410 10.11.2015 09:01
szybkie i ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak