Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z leśnymi grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masa

jajko 3 sztuki
grzyby leśne 3 sztuki
cebula biała 1 sztuka mała
śmietana 12% 1 łyżka
grzyby suszone szczypta

przyprawy

sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

2 porcje szczypta suszonych grzybów dodana do potrawy podnosi aromat dania.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z leśnymi grzybami

1. Prawdziwki oczyścić, obrać , opłukać a następnie pokroić w kostkę. 2 . Cebule obrać , drobno pokroić. 3. Cebule zeszklić na maśle , dodać grzyby i całość dusić aż grzyby będą miękkie. 4. Do miseczki wbić jajka, dodać śmietane , wymieszać. Mase dodać do grzybów z cebulką, przyprawić i trzymać na ogniu tak długo, aż uzyska odpowiadający nam poziom ścięcia, smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.10.2015 16:37
dla mnie smaczne danie
Wafelek2601 24.10.2015 11:49
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak