Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z dziczyzny

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z jelenia 200 g
mięso gulaszowe z dzika 200 g
Owoc jałowca cały Prymat 6 ziaren
Rozmaryn suszony Prymat 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
olej rzepakowy 2 łyżki
śliwowica 50 ml
masło 1 łyżka
cebula 1
marchew 1
pietruszka 1
seler 1/4
grzyby suszone garść
bulion warzywny 400 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z dziczyzny

Kroki postępowania

1
Oba mięsa doprawiamy solą i pieprzem, marynujemy w śliwowicy, rozmarynie, czosnku, rozgniecionym jałowcu i łyżce oleju. Odstawiamy na noc do lodówki.
Krok 1 - Gulasz z dziczyzny foto
2
W garnku rozgrzewamy masło z łyżką oleju, gdy zaczyna się pienić dodajemy mięso wraz z marynatą. Smażymy aż do każdy kawałek mięsa się zarumieni.
Krok 2 - Gulasz z dziczyzny foto
3
Następnie dodajemy pokrojone w kostkę cebule oraz seler, marchew i pietruszkę pokrojone w plasterki i suszone grzyby.
Krok 3 - Gulasz z dziczyzny foto
4
Całość zalewamy bulionem. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 1,5 godziny. Podajemy z kaszą np. jaglaną.
SMACZNEGO !
Krok 4 - Gulasz z dziczyzny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.11.2015 14:50
Bardzo lubię dziczyznę :)
MAR3STA 05.11.2015 09:28
same pyszności
berys18 27.10.2015 08:16
z chęcią bym spróbowała
Ewa Wojtaszko 26.10.2015 15:41
nie specjalnie przepadam za dziczyzną,mimo,to wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak