Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki biszkoptowe z serem.
Oddzielić żółtka od białek . Z białek ubić pianę mikserem lub innym urządzeniem ja używam Speedcooka. Pozostałe składniki - żółtka, mleko, mąkę , cukier miksujemy oddzielnie na gładką masę. Następnie dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy. Ciasto na naleśniki mamy gotowe. Na patelni do naleśników lub na zwykłej z olejem ja używam do naleśników wylewamy porcję ciasta cienką warstwą i smażymy z obu stron.
Farsz serowy do naleśników.
Wszystkie składniki na farsz- ser, żółtka, cukier i cukier waniliowy miksujemy razem na jednolitą masę .
Każdy naleśnik smarujemy przygotowanym serem i składamy w chusteczkę . Na patelni podgrzewamy tłuszcz i smażymy krótko z obu stron. Na koniec posypujemy cukrem pudrem lub dekorujemy bitą śmietaną.