Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany wątróbką

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak ok 2 kg
wątróbka drobiowa 700 g
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 1
Kucharek przyprawa uniwersalna
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany wątróbką

Kroki postępowania

1
Kurczaka umyć, oczyścić, odciąć szyję i kuper. Za pomocą nożyka wyjąć kości. W środku i na zewnątrz obsypać Kucharkiem i pieprzem. Za pomocą igły i nitki zszyć otwory po szyi i kościach udek.
Krok 1 - Kurczak faszerowany wątróbką foto
2
Wątróbkę umyć, dokładnie osączyć, oczyścić z błon i drobno posiekać. Dodać posiekana natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Kurczak faszerowany wątróbką foto
3
Białko oddzielić od żółtka. Żółtko dodać do wątróbki. Wymieszać.
Krok 3 - Kurczak faszerowany wątróbką foto
4
Z białka ubić pianę i dodać do farszu, delikatnie wymieszać.
Krok 4 - Kurczak faszerowany wątróbką foto
5
Farszem napełnić kurczaka. Zszyć pozostały otwór, obsypać papryką i majerankiem.
Krok 5 - Kurczak faszerowany wątróbką foto
6
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec 1,5 - 2 godziny.
Krok 6 - Kurczak faszerowany wątróbką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 21.10.2015 11:08
rewelacyjny ten twój kurczak
Maridka19 21.10.2015 10:52
Smaczne jedzonko :)
bertpvd 21.10.2015 10:29
świetny kurczak :)
mysza75 21.10.2015 10:29
fajne syte mięsko aż chce się jeść
Jumper123 21.10.2015 09:44
pyszny kurczaczek
paulina2157 21.10.2015 06:51
pyszne są takie kurczaczki
Krzysztof15 21.10.2015 06:20
bardzo lubie takiego
jagoda5913 21.10.2015 00:33
pyszny taki kurczak
Ania84 20.10.2015 23:19
bardzo smaczny
pajbek 20.10.2015 22:14
Pyszny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak