Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w sosie cebulowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 700 g
cebula czerwona 4 małe szt
cebula 1
margaryna 2 łyżki
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie kilka kulek

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w sosie cebulowym

Kroki postępowania

1
Karkówkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na ok. 1 cm kotlety, rozbić tłuczkiem i obsypać solą i pieprzem.
Krok 1 - Karkówka w sosie cebulowym foto
2
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kotlety na brązowo. Zdjąć z patelni.
Krok 2 - Karkówka w sosie cebulowym foto
3
Na osobnej patelni zeszklić na margarynie pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 3 - Karkówka w sosie cebulowym foto
4
Włożyć podsmażone kotlety, wlać szklankę wody. Czerwone cebulki obrać i pokroić na ćwiartki. Dodać do mięsa
Krok 4 - Karkówka w sosie cebulowym foto
5
Dodać przyprawy - ziele angielskie, listek laurowy, pieprz i sól.
Krok 5 - Karkówka w sosie cebulowym foto
6
Całość dusić, aż mięso będzie miękkie. Jeszcze raz doprawić do smaku sos.
Krok 6 - Karkówka w sosie cebulowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 21.10.2015 11:10
znakomite mięsko
Anna169Hosz 20.10.2015 22:10
Zjadłoby się takie mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak