Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażany kapuśniak z żeberkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 80 dkg
kapusta kiszona 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
kostka rosołowa 2 sztuki
ziemniaki 8 sztuk
kiełbasa śląska 40 dkg
cebula 2 sztuki
oliwa 1 łyżka
smalec 3 łyżki
mąka 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażany kapuśniak z żeberkami

Kroki postępowania

1
Umyte żeberka pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą. Zagotować.
Krok 1 - Zasmażany kapuśniak z żeberkami foto
2
W osobnym garnku posiekaną kapustę kiszoną zalać wodą i ugotować z dodatkiem kostki rosołowej, liścia laurowego i ziela angielskiego.

Krok 2 - Zasmażany kapuśniak z żeberkami foto
3
Do gotujących się żeberek dodać kostkę rosołową, liścia laurowego i ziele angielskie, a kiedy mięso zmięknie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 3 - Zasmażany kapuśniak z żeberkami foto
4
Kiełbaskę pokroić w kostkę i wraz z cebulką podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać do zupy.
Krok 4 - Zasmażany kapuśniak z żeberkami foto
5
Kiedy ziemniaki będą miękkie dodać kapustę i gotować chwilę razem. Ze smalcu i mąki przygotować zasmażkę.

Dodać do zupy. Zagotować.
Krok 5 - Zasmażany kapuśniak z żeberkami foto
6
Doprawić do smaku. Podawać na gorąco.
Krok 6 - Zasmażany kapuśniak z żeberkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 02.11.2015 16:23
dobry kapuśniak
Motorek 02.11.2015 11:02
Lubię kapuśniak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak